مطالب آموزشی

بهترین روش لوله کشی

بهترین روش لوله کشی

از مهم ترین نکات بازدهی بهتر پکیج دیواری، لوله کشی صحیح آن و اجرای دقیق زیر ساخت های ساختمان است. در صورتی که زیر ساخت های پکیج دیواری به طور مناسبی اجرا نشده باشد پکیج دیواری عملکرد مناسبی نخواهد داشت و به همین دلیل باعث افزایش مصرف انرژی و خرابی های پی در پی دستگاه می شود و نیاز به تعمیر پکیج خواهید داشت. برای اهمیت این موضوع در این مقاله سعی داریم به بررسی صفر تا صد لوله کشی پکیج دیواری و نکات بسیار مهم در این زمینه بپردازیم.

 

معرفی 7 روش لوله کشی پکیج دیواری

1. لوله کشی انشعابی

نحوه لوله کشی پکیج دیواری با لوله کشی آب ساختمان ارتباط مستقیمی دارد. در صورتی که لوله کشی آب ساختمان به صورت انشعابی انجام شده است برای روش لوله کشی پکیج دیواری از شیوه انشعابی استفاده می کنند

لوله‌کشی انشعابی به دو صورت لوله‌کشی روکار و لوله ‌کشی توکار در داخل ساختمان به اجرا در می آید. لوله کشی روکار لوله آب سرد از رایزر اصلی در ساختمان تا دستگاه به شکل روکار اجرا می شود. اما در روش لوله کشی توکار از رایزر اصلی آب سرد یک انشعاب می گیرند و این لوله را از زیر کار به دستگاه می رسانند.

مزایای لوله کشی انشعابی

قیمت کمتر نسبت به روش کلکتوری دارد، نصب آن بسیار راحت و آسان است.

 

معایب لوله کشی انشعابی

نشتی و شکستگی در اتصالات بیشتر می شود و همین امر فشار آب را کاهش می دهد . اگر یک قسمت لوله آب خراب شود کل آب ساختمان قطع می شود.

 

2. آموزش لوله کشی پکیج با لوله سفید

روش های لوله کشی پکیج دیواری

برای جلوگیری از هزینه ‌های بیشتر لوله کشی با لوله سفید را در ساختمان در حال ساخت و یا در حال بازسازی انجام می دهند. این نوع لوله ها در بازار با نام مخفف PP نیز شناخته می شوند. استفاده از این نوع لوله ها به دلیل وزن بسیار کم مقاومت در برابر جوشکاری و مواد اسیدی و فرسایش و مقاومت حرارتی بالا تا ۹۰ درجه سانتی گراد بهترین انتخاب است. لوله کشی های توکار و روکار  به وسیله لوله پروپیلن یا لوله سفید انجام می شود.

 

3. لوله کشی پکیج دیواری به شیوه کلکتوری

لوله کشی کلکتوری بهترین نوع برای لوله کشی پکیج ساختمان دوبلکس است که در زمان ساخت یا بازسازی ساختمان قابل اجراست. برای انجام این نوع لوله‌کشی ابتدا باید یک کلکتور مجزا برای پکیج می گذارند در مرحله بعد یک انشعاب آب از رایزر اصلی به کلکتور مخصوص پکیج می کشند و یک لوله برگشتی از کلکتور را به دستگاه می رسانند. در این روش لوله کشی پکیج از لوله ‌های پلیمری یا لوله ‌های پنج لایه استفاده اگر از این نوع لوله کشی برای لوله کشی پکیج استفاده شود می توان لوله های شوفاژ را به صورت زیر سقفی به رادیاتورها وصل کرد.

 

مزایای لوله کشی کلکتوری پکیج دیواری

مهم ترین مزیت های مهم لوله کشی پکیج دیواری به روش کلکتوری شامل موارد زیر می شود:

  • از طول عمر بالایی برخودار می باشد
  • قابلیت کنترل و مدیریت جریان آب را دارد
  • راندمان پکیج را بالا می برد
  • فشار پکیج دیواری را تنظیم می کند
  • اجرا و نصب راحتی دارد
  • از نقطه نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است

در صورتی که لوله‌کشی پکیج دیواری فرسوده و قدیمی شده و از بین رفته، بهتر است از لوله به شکل روکار استفاده شود. این کار مصرف دستگاه را بهینه می کند و هزینه های نگهداری را پایین می آورد.

 

 

4. لوله کشی تک لوله ای

یکی دیگر از انواع روش لوله کشی پکیج دیواری نصب تک لوله ای است. مهم ترین مزیت این روش ساده بودن آن است اما این کار به دلیل رسیدن حرارت فقط از ابتدای لوله، چندان پیشنهاد نمی شود.

 

5. لوله کشی پکیج دو لوله ای با برگشت مستقیم

انجام این روش خیلی ساده است و در کمترین زمان به اجرا در می آید و برای محیط های کوچک و منازل بهترین گزینه کارآمد محسوب می شود. در روش لوله کشی پکیج دیواری دو لوله ای با برگشت مستقیم  یک خط لوله برای رفت و یک خط لوله برای برگشت در داخل پکیج در نظر گرفته می شود.

 

6. لوله کشی پکیج با برگشت معکوس

لوله کشی با برگشت معکوس برای لوله های پکیج دیواری در خانه هایی ب مساحت متوسط به کار برده می شود. این یکی دیگر از پرکاربرد ترین روش لوله کشی پکیج دیواری است. در این روش گرمایش و حرارت به شکل کاملا بهینه توزیع می شود.

 

7. لوله کشی سیستم گرمایش از کف

بهترین راه برای افزایش بازدهی پکیج دیواری لوله کشی سیستم گرمایش از کف است در این نوع لوله کشی به دلیل چرخش و سیر کوله شدن آب از بروز رسوبات جلوگیری می کند. هم چنین به دلیل جنس پلیمری لوله های این روش رسوب گذاری به حداقل می رسد. درنتیجه آسیب کمتری به پکیج وارد می شود. در این نوع لوله کشی پکیج متراژ گرمایش ار کف به شکل مسیرهای رفت و برگشت محاسبه می شود.

 

نمونه نقشه لوله کشی پکیج دیواری

نمونه نقشه لوله کشی پکیج دیواری

ترتیب لوله های زیر پکیج

لوله کشی پکیج شامل چهار نوع، لوله کشی اصلی آب سرد، آب گرم، سیستم رفت و برگشت می شود. شیلنگ های 3.4 و بزرگ، برای رادیاتورهای موید و مسیر بسته و شیلنگ های 1.2 و کوچک، برای مسیر باز مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نکاتی درباره بازدهی بیشتر از لوله کشی پکیج دیواری

قبل از اجرای لوله کشی پکیج دیواری رعایت یک سری نکات به بازدهی بهتر پکیج دیواری کمک می کند که شامل موارد زیر می شود:

  • انتخاب پکیج دیواری مناسب

ابتدا باید یک برند را انتخاب کنید که متناسب با ظرفیت متراژ منزل تان باشد.درغیر این صورت استهلاک پکیج بالاتر می رود و پکیج مصرف بهینه ای نخواهد داشت.

  • انتخاب جنس و طول مناسب لوله

برای انتخاب جنس باید به فاکتورهایی مانند قطر لوله ها، سایز مناسب لوله ها، انتقال حرارت لوله ها، جنس لوله ها، ضخامت جدار لوله ها، مقدار دمای مورد نیاز برای گرمایش ساختمان، متراژ محیط محل نصب پکیج، ، قدرت پمپ پکیج، میزان حرارت دمای آب، نوع مبدل توجه کنید. باید برای همین لوله هایی را انتخاب کنید که در برابر فشار آب و حرارت از مقاومت بالایی برخوردار باشد که معمولا برای لوله کشی پکیج دیواری از لوله های فلزی پلیمری یا پنج لایه استفاده می کنند.

  • متراژ مناسب لوله

انتخاب متراژ مناسب برای لوله ها از فشار زیاد روی پمپ جلوگیری می کند. به این صورت که اگر در لوله کشی مجبور به لوله کشی با متراژ بالا هستید، در قسمت رفت یک پمپ کمکی نصب می شود که فشار کمتری روی پمپ اصلی اعمال شود.

  • انتخاب مسیر مناسب

اصلی ترین موردی که در طرز لوله کشی پکیج دیواری اهمیت دارد انتخاب مسیر مناسب برای لوله کشی است. مسیر لوله کشی رادیاتور شوفاژ باید به گونه ای باشد که از زانو و لوله های پرپیچ و خم کمتر استفاده شده باشد.درصورت استفاده از زانو قطر لوله باید ۲۵ و زانو باید ۴۵ درجه باشد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

  • محل رادیاتورها

مهم ترین قانون اجرایی لوله کشی پکیج محل قرارگیری رادیاتورهاست. بهتر است رادیاتورها را زیر پنجره ها تعبیه کنید تا بتواند با تبادلات بهتر هوای سرد، گرمای بیشتری را به محیط انتقال دهد و سرمای بیرون را از بین ببرد.

 

 

نکات مهم در لوله کشی پکیج

  • برای گرمایش بهتر رادیاتورها در هنگام لوله کشی پکیج از تعداد زانوی کمتری استفاده کنید؛ زیرا هر چه تعداد زانو بیشتر باشد فشار بیشتری به پمپ وارد می شود.
  • هر چه متراژ لوله بیشتر باشد، پمپ متحمل فشار زیادی می شود، پس بهتر است از متراژ لوله کمتری استفاده کنید، اگر به هر دلیلی متراژ لوله‌کشی زیاد شد یک پمپ کمکی در قسمت رفت بگذارید تا به پمپ اصلی فشار کمتری اعمال شود.
  • مسیر لوله ‌کشی پکیج نباید پیچ‌ و خم زیادی داشته باشد. و از لوله‌ های ۴/۳ استفاده کنید. برای ساختمان های کوچک هم می بایست از مسیر لوله کشی کوتاه با لوله های ۲/۱ استفاده کنید.

 

قیمت لوله کشی پکیج دیواری

قیمت لوله کشی پکیج دیواری

هزینه پرداختی برای لوله کشی پکیج بر اساس معیارهایی مانند نوع پکیج، نوع روش، لوله کشی روکار یا توکار بودن لوله ها، جنس لوله و متراژ لوله کشی و تعویض یا تعمیر لوله کشی های قبلی و انجام لوله کشی به صورت کلی بستگی دارد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تعمیر برد پکیج بوتان و خدمات تعمیرات انواع برند های پکیج، با کارشناسان دیجی امداد رسان در ارتباط باشید.

  

بهترین مرکز تعمیرات پکیج دیواری

در این مقاله به بررسی و معرفی روش های لوله کشی پکیج دیواری پرداخته شد. در صورتی برای پکیج دیواری خود به لوله کشی نیاز داشتید می توانید از خدمات مرکز تعمیر پکیج تهران، دیجی امداد رسان استفاده کنید. کافی است درخواست خود را در سایت ما ثبت کنید یا به طور مستقیم با شماره های ما تماس بگیرید تا نزدیکترین کارشناس خود را به محل موردنظرتان برای لوله کشی پکیج دیواری اعزام کنیم.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *