مطالب آموزشی

علائم گرفتگی مبدل پکیج و بهترین راه برای کمتر رسوب گرفتن مبدل پکیج

علائم-گرفتگی-مبدل-پکیج

پکیج یک دستگاه گرمایشی می‌باشد. این دستگاه به دلیل سختی آب یا رسوب موادی مثل کلسیم و منیزیم در دیواره ی مبدل پکیج دچار مشکلاتی میشود. رفع گرفتگی مبدل پکیج دیواری کار آسانی نیست و باید توسط افراد متخصص انجام گیرد.اگر رسوب زدایی به طور دقیق و صحیح انجام نگیرد مشکلات و خسارت های بیشتری به پکیج اضافه میکند.

مشاوره دیجی امداد رسان

علت گرفتگی مبدل پکیج ، جمع شدن و ته نشینی ترکیبات کلسیم ( Ca ) ، منیزیم (Mg  ) و عناصر آب در دیواره ی مبدلهای آن و لوله های نامناسب و لوله کشی غیر استاندارد سیستم پکیج می‌باشد. این اتفاق باعث بسته شدن مسیر عبور آب موجود در سیستم پکیج میشود. هم چنین یکی از دلایل بوی بد پکیج گرفتگی مبدل پکیج توسط رسوب یا جرم است.

رسوب همچون  یک عایق حرارتی عمل می کند و راندمان دستگاه را پایین می آورد و دستگاه مجبور است در دمای بالاتر کار کند تا این کاهش راندمان را جبران کند.بدین صورت رسوب گیری دستگاه چند برابر میشود و عمر پکیج به شدت کاهش میابد. اکنون این سوال پیش می آید که از کجا بفهمیم مبدل دستگاه ما دچار گرفتگی شده است؟

علائم رسوب گرفتگی مبدل پکیج دیواری

  • فشار آب گرم در دوش حمام یا شیر آشپزخانه کم است.
  • پکیج روشن می شود اما آب را به خوبی گرم نمیکند.
  • زمان زیادی می‌برد تا آب گرم شود.
  • وسایل گرمایشی مثل شوفاژ و رادیاتور ها به خوبی گرم نمی شوند.
  • زمانی که پکیج روشن می شود ، سر و صدا و تق تق میکند.
  • بار سنج و فشار پکیج بدون هیچ دلیلی بالا می رود.

وجود هر یک از موارد بالا میتواند نشان دهنده وجود رسوبات بیش از حد در دستگاه پکیج شما باشد. رفع گرفتگی مبدل پکیج کار تخصصی و مهمی است که توسط افراد متخصص و سرویس کار های تعمیرات و نگهداری پکیج انجام میشود.اگر این کار به درستی انجام نشود باعث گرفتگی و حرکت رسوب به قسمت های دیگر می شود.

رسوب گیری مبدل پکیج کاری مهم و تخصصی می باشد که برای دستگاه لازم است. این کار باید قبل از به راه انداختن پکیج ها  باید انجام شود. در صورتی که به درستی انجام نشود خسارت های بیشتری را به دستگاه وارد میکند. اگر هر کدام از علائم نام برده شده را در پیکج خود احساس کردید باید خیلی سریع اقدام به رسوب زدایی مبدل پکیج کنید.

 

روش رسوب گیری مبدل اصلی و ثانویه پکیج

همانگونه که ذکر شد این عمل باید توسط افراد متخصص انجام شود. اما اگر به رسوب زدایی پکیج علاقه دارید میتوانید به روش های زیر عمل کنید. به دلیل این که در رسوب گیری پکیج از مواد اسیدی استفاده می شود، این فرآیند را اسید شویی پکیج می‌نامند.

روش اول : این روش روشی سنتی می‌باشد که بوسیله ی مواد جرم گیر انجام میشود.توجه داشته باشیم که در هنگام کار حتما و حتما تمامی نکات ایمنی را به طور دقیق رعایت کنیم.

  • اولین گام برای رسوب زدایی به روش سنتی این است که دو شاخه پکیج را از پریز برق خارج کرده و کاور پکیج را باز کنیم.
  • سپس آب دستگاه را خالی کنید.

مشاوره دیجی امداد رسان

نحوه تخلیه آب پکیج: شیر ورودی آب سرد پکیج را ببندید و سپس شیر پرکن پکیج راخلاف عقربه های ساعت باز کنید ؛ در پایان شیر آب گرم را باز کنید تا آب سیستم تخلیه شود.

 

  • مبدل پکیج از طریق دو عدد پیچ آلن به بلوک ها متصل است ، آن را باز کنید.
  • در این مرحله مبدل را با مواد شوینده ( اسیر یا جوهر نمک ) به طور کامل بشویید یا مبدل را حرارت دهید و در آخر با فشار آب و ضربه  چکش رسوبات کنده شده را به بیرون بریزید.
  • پس از باز نمودن مبدل و تخلیه کامل آب درون آن ، مبدل را روی زمین قرار داده و از هر دو سوراخ آن شروع به ریختن مواد شوینده کنید. به مدت 15 دقیقه صبر کنید ؛ سپس مبدل را با فشار آب می‌شوییم.

توجه داشته باشید که فقط از یک سمت مبدل ماده ی شوینده بریزید زیرا اگر از هر دو سمت بریزید گرفتگی مبدل پکیج نیز بیشتر می‌شود. اگر رسوب زدایی مبدل پکیج بالا بوده و رسوب های سفت و محکمی دارد با اینکار  گرفتگی مبدل پکیج به طور کامل از بین نرفته، برای چند دقیقه مبدل را روی شعله گاز قرار دهید تا حسابی داغ و قرمز شود. با چندبار ضربه زدن به آن  رسوب ها  را جدا کرده، و پس از سرد شدن مبدل چند بار با فشار آب آن را بشویید.

  • پس از تخلیه کامل مبدل از رسوبات، مجددا کاور را به وسیله پیچ ها در جای قبلی خود محکم می کنیم.
  • در آخر اقدام به نصب دقیق مبدل کرده و فشار دستگاه را روی 1.5 تنظیم کنید و آن را روشن کنید.

روش دوم : در این روش نیاز نیست که مبدل پکیج را باز کنید. با استفاده از پمپ یا دستگاه پاور فلاش رسوب زدایی پکیج را انجام میدهیم. در این روش دستگاه و پمپ را به مدار متصل کرده ؛ پمپ را در داخل ظرف اسید قرار داده و از یک طرف به مبدل وصل می کنیم. طرف دیگر را به داخل ظرف پمپ باز می گردانیم.به مدت 30 دقیقه صبر کرده تا اسید شویی به وسیله پمپاژ انجام گیرد و گرفتگی مبدل پکیج برطرف شود.

 

بهترین راه برای کمتر رسوب گرفتن مبدل پکیج دیواری

 توجه داشته باشیم که در هر دو روش ممکن است در مرتبه ی اول اسید شویی و رسوب زدایی به طور کامل انجام نگیرد و گرفتگی مبدل پکیج برطرف نشود. بنابراین با چند بار تکرار کردن رسوب ها را به طور کامل از بین ببرید.

همه ما میدانیم که پیش گیری خیلی بهتر از درمان است. به همین سبب بهترین راه را برای کمتر رسوب گرفتن مبدل پکیج به شما ارائه می دهیم. با نصب کردن یک فیلتر خوب بر روی ورودی آب سرد پکیج باعث کاهش سختی آب و جلوگیری از ورود ترکیبات و املاح سنگین در آب که ته نشین شده و رسوب کرده میشوید.استفاده از محلول های ضد رسوب در ابتدای راه اندازی پکیج نیز می‌تواند کارساز باشد.این ترکیبات در داخل سیستم جای گرفته و از تشکیل رسوبات جلوگیری می کنند. قابل ذکر است که مراقبت و مواظبت از پکیج و استفاده ی صحیح از آن تاثیر زیادی در بهترین کارکرد سیستم دارد.

 

هزینه رسوب گیری مبدل پکیج دیواری

اگر که هنگام خرید، پکیج باکیفیت و خوبی را خریداری کرده باشید، به احتمال کمتری مجبور به پرداخت هزینه برای تعمیر آن میشوید. ولی هر وسیله ای ممکن است دچار ایراد و اختلال در کار شود.

گرفتگی مبدل پکیج نیز هزینه هایی را برای ما بوجود می‌آورد ، که این هزینه ها به عوامل گوناگونی مثل نوع پکیج، برند پکیج ، میزان گرفتگی مبدل پکیج و … بستگی دارد.

مشاوره دیجی امداد رسان

3.4/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهی در مورد “علائم گرفتگی مبدل پکیج و بهترین راه برای کمتر رسوب گرفتن مبدل پکیج

  1. محمد مهدی لطفی گفت:

    با سلام.
    سوال بنده این است ممنون اگر پاسخ دهید.
    با توجه به کیفیت بد آب در شهرهای شمالی از جمله گرگان و وجود زیاد جرم و رسوب در این آبها عمر مفید مبدل پکیج ایران رادیاتور را چند سال در نظر میگیرید .
    با سپاس

    1. admin گفت:

      سلام ، با رسوب گیر عمر مبدل بالا میرود

  2. رویا گفت:

    آیا وقتی رسوب ایجاد شده ویک بار اسیدشویی شده

    باید پکیج را تعویض کرد

    1. admin گفت:

      سلام، خیر ، میشه با اسید شویی اینا درستش کرد، باید بازدید شود.

  3. Mojtaba گفت:

    سلام
    ببخشید چرا با اینکه فیلتر برا پکیج نصب کردم ولی دو ماه بعد باز رسوب میکنه؟

  4. احمد شبانی گفت:

    سلام خوبید،عزیز جان من هر هفته دو بار پکیچ رو رسوب زدایی میکنم،هر کاری میکنم بازم رسوب میزاره اقا یه راه حل بده انجام بدم خسته شدم دیگه،به کارشناس هم نشون دادم مبدل رو برد و شستوشو داد ولی بازم بعد از یک ماه گرفت جان من یه راه حل بگو تا انجام بدم

    1. سعید عبدالله پورعباسی گفت:

      سلام بزرگوار در مدام شهر هستید چون سختی آب در هر شهر متفاوت است.دوما صددرصد سختگیر مغناطیسی ببندید تا خل شود

  5. سعید عبدالله پور عباسی گفت:

    سلام آیا میتوان مبدل را در نیاورد و توسط دستگاه اسید را به سطل و سپس کلا شیر ها را باز کرد و بعد شیلنگ درون سطل که از پمپ کولر میرود به جای آب شهری پر پکیچ و از خروجی آب گرم هم اسید بیرون آمده را مجددا به درون سطل برود و این روش را تا ۱۵ دقیقه انجام دهیم تا حرم گیری انجام شود.ایا با اورینگها و شیرین راهه صدمه میزند یا نه

  6. Reza گفت:

    سلام
    علت بالا رفتن بار و فشار تا ۳ ؛ و نشت آب در پکیج ایساتیس چیست؟

    1. رسول گفت:

      سلام اگه فشار اب گرم هم کم شده مبدل نیاز به جرمگیری دارد

    2. مجتبی گفت:

      برای اینکه مبدل سوراخ شده باید تست شود

  7. مجتبی گفت:

    برای اینکه مبدل سوراخ شده باید تست شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *